وکیل کیفری

لیست عناوین محتوا

فیلم های آموزشی کاربردی کیفری

وکیل کیفری جرم رابطه نامشروع

وکیل کیفری جرم کلاهبرداری

جرم ربا

۳ ویدئوها

وکیل کیفری جرم توهین ، فحاشی و افترا

توهین و فحاشی

۳ ویدئوها

وکلا افرادی دارای پرونده وکالت از دادگستری کشور هستند که می‌توانند به نیابت از موکل خود وظایف قانونی وی را در محاکم قضایی انجام دهند. از جمله مسائل قضایی که افراد را مجبور به مراجعه به افراد متخصص می‌کند، در مواجهه با جرایم و موضوعات کیفری است که ممکن است برای هر فرد و یا اطرافیان او اتفاق افتاده باشد. ازآنجایی‌که قانون و مسائل قانونی دارای پیچیدگی‌های خاصی است، در هنگام بروز چنین مواردی گزینه مناسب مراجعه به وکیل کیفری خواهد بود. این فرد باتوجه‌به تخصص خود از همه موارد قانونی آگاه بوده و متناسب با شرایط موکل خود بهترین راهکار را پیش خواهد گرفت.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری شخصی است که با طی مراحل تحصیل در رشته حقوق و قبولی در آزمون وکالت، اقدام به طی‌کردن دوره کارآموزی و قبولی در آزمون‌های مربوطه می‌نماید.

از گذراندن مراحل فوق فرد موفق به اخذ پروانه وکالت خواهد شد. برای وکلای کیفری برعکس وکلای مدنی، این امکان فراهم است که به نیابت از موکل خود در خصوص موضوعات کیفری در مراجع قضایی شرکت و اقدام به دفاع از موکل خود نمایند.

البته باید این نکته را خاطرنشان کرد که در وکالت گرایشی به‌عنوان وکیل کیفری وجود ندارد و هر وکیل پایه یک دادگستری که پرونده وکالت داشته باشد، قادر است در مسائل و دعاوی کیفری وکالت موکل خود را بر عهده بگیرد.

وکیل کیفری کیست؟

جرایم کیفری چیست؟

به هرگونه اعمال و رفتاری که توسط قانون جزایی ایران به آن جرم اطلاق شود، جرایم کیفری گفته می‌شود. به بیان ساده‌تر چنانچه فردی در جامعه مرتکب عملی شود که در قانون برای آن جرمی در نظر گرفته‌اند.

در اصطلاح قانونی جرم‌انگاری انجام شده و به‌موجب آن عمل فرد در قانون، جرم شناخته شده و شامل مجازات خواهد بود که از آن تحت عنوان جرایم کیفری یاد می‌شود. جرایم کیفری به لحاظ قانونی به دو حالت فعل و ترک فعل تقسیم می‌شود که هر کدام در دو حالت عمومی و خصوصی در قانون تعریف شده‌اند:

جرم عمومی

جرم عمومی همان‌طور که از نام آن پیداست، در ارتباط مستقیم با جامعه و افکار عمومی صورت‌گرفته است. تحت این شرایط چنانچه فرد خطاکار شاکی نداشته باشد، محاکم قضایی مسئول رسیدگی به آن جرم بر اساس صلاحدید خود هستند.


جرم خصوصی

رسیدگی به پرونده‌های جرایم کیفری خصوصی مستلزم داشتن شاکی خصوصی برای جرم اتفاق افتاده است. در غیر این صورت مراجع قضایی قادر به رسیدگی به‌صورت خودسرانه نخواهند بود.

تخریب اموال شخصی یکی از این موارد است که چنانچه شخص ضرر دیده مایل به طی‌کردن پروسه شکایت از فرد خاطی نباشد، علناً دادگاه نمی‌تواند هیچ‌گونه اقدام قانونی انجام دهد. مگر اینکه فرد متضرر که در قانون با عنوان مجنی علیه شناخته می‌شود، تمامی کارهای مربوط به شکایت در این شرایط را به وکیل کیفری بسپارد.

جرایم کیفری چیست؟

انواع جرایم کیفری از نظر قانون

متأسفانه، جرایم کیفری در قانون کشور بسیار گسترده و پیچیده هستند و مطابق با هر کدام مجازات مشخصی در قانون برای آنها تعیین شده است. از جمله مهم‌ترین جرایم کیفری در قانون کشور شامل موارد زیر خواهد بود:

  • قتل
  • جعل
  • خیانت‌درامانت
  • مشروبات الکلی
  • اختلاس
  • سرقت
  • جرایم سایبری و رایانه‌ای
  • کلاهبرداری

جرایم سایبری و رایانه‌ای

از جمله جرایم کیفری که در چند سال اخیر کمتر کسی در مورد آن خبری نشنیده است، مربوط به جرایم سایبری و رایانه‌ای است. هرگونه اعمال و رفتاری خارج از قانون که در دنیای سایبری اتفاق بیفتد، شامل جرایم کیفری در این دسته خواهد بود. فیشینگ، تقلب و باج‌گیری آنلاین از جمله این جرایم هستند.

سرقت

از دیگر جرایم کیفری که در قانون کشور برای آن مجازات در نظر گرفته شده است، مربوط به جرم سرقت است. سرقت در لفظ قانونی یعنی ربودن مالی که متعلق به غیر است و شامل دودسته سرقت حدی و تعزیری است. تعیین اینکه سرقت انجام شده شامل کدام دسته است، به قاضی رسیدگی بستگی خواهد داشت.

اما دانش یک وکیل خوب در این زمینه می‌تواند بسیار مهم و تأثیرگذار باشد. یک وکیل کیفری باتوجه‌به آشنایی به قانون، لوایح بندها و تبصره‌های گوناگون آن می‌تواند در چنین پرونده‌هایی باعث تبرئه و در صورت مقصر بودن تخفیف در مجازات موکل شود.

باتوجه‌به تخصصی بودن فرایند قانونی در این موارد بهترین گزینه استفاده از افراد متخصص در این زمینه است. وب‌سایت دی یکی از سایت‌های حقوقی است که برای انجام این امور و مشاوره می‌توانید به آن مراجعه نمایید.

قتل

از دیگر موارد مهم در جرایم کیفری مربوط به جرم قتل است که در قانون برای آن مجازات در نظر گرفته شده است. قتل عمد، شبه‌عمد و خطای محض شامل دسته‌بندی این جرم کیفری است که فرد خاطی متناسب با هر یک شامل مجازات خاصی خواهد بود.

در این مقوله نیز باتوجه‌به پیچیدگی‌های آن بهترین گزینه برای احقاق حق به‌خصوص برای اولیای دم مقتول، استفاده از یک وکیل باتجربه و کارکشته کیفری است.

انواع جرایم کیفری از نظر قانون

نحوه شکایت از افراد مرتکب جرم کیفری

باتوجه‌به این اصل که همه دعاوی جنبه عمومی ندارند، در صورت وقوع جرم حتماً باید به‌منظور رسیدگی به آن اقدام نمایید. برای این منظور با طرح شکایت به شکل حقوقی یا کیفری می‌بایست اقدام به ثبت جرم نمایید.

چرا که تنها به‌صرف انجام‌گرفتن جرایم کیفری، مراجع قضایی قادر به رسیدگی به این مسائل نخواهند بود. وقتی جرمی جنبه عمومی داشته باشد، حتی اگر شاکی خصوصی نداشته باشد به آن رسیدگی می‌شود.

اما در مورد جرایم کیفری که در دسته خصوصی قرار دارند، بدون دعوی شکایت امکان پاسخگویی و رسیدگی به آن در مراجع قضایی نخواهد بود. برای این منظور می‌توانید از وکیل کیفری برای انجام درست کارها و طی مراحل قانونی استفاده نمایید. کارهای مربوط به شکایت در جرایم کیفری شامل مراحل زیر خواهد بود:

  • تنظیم یک شکواییه اصولی با رعایت موارد قانونی حقوقی با ذکر دلایل که فرد را مجبور به شکایت کرده است.
  • مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکواییه در سامانه پیگیری قضایی سنا
  • منتظر باشید تا پیامکی مبنی بر تعیین وقت رسیدگی از سوی مراجع قضایی برای شما ارسال شود.
  • با رسیدگی پرونده توسط مراجع ذی‌صلاح و تأیید جرم صورت‌گرفته، بازپرس پرونده اقدام به صدور قرار جلب دادرسی و اعلام آن به دادستان می‌نماید.
  • بعد از بررسی‌های نهایی پرونده توسط دادستان و تأیید نظر بازپرس، اقدام به صدور کیفرخواست نموده و پرونده فوق را باتوجه‌به نوع جرم واقع شده، به مراجع قضایی مربوطه ارجاع می‌دهد.

نحوه شکایت از افراد مرتکب جرم کیفری

مراجع صالح به رسیدگی جرایم کیفری

جرایم کیفری باتوجه‌به گستردگی آن و ماهیت و نوع جرم در مراجع قضایی مختص به خود مورد رسیدگی قرار می‌گیرند. مراجع ذی‌صلاح برای این منظور شامل موارد زیر خواهند بود:

دادگاه کیفری یک

در این محکمه قضایی رسیدگی به پرونده‌های با مجازات‌های سنگین همچون جرایم کیفری قتل، جرایم کیفری که به‌موجب آن فرد محکوم به حبس ابد یا دیه می‌شود، جرایم کیفری سیاسی و مطبوعاتی، جرایم کیفری که به‌موجب مجازات تعزیری درجه ۳ و بالاتر است، صورت می‌گیرد.

در این مرجع قضایی تصمیم‌گیری در خصوص پرونده بر اساس رأی اکثریت آرا اعضا صورت می‌گیرد.

دادگاه کیفری دو

به‌طورکلی این مرجع قضایی قادر به رسیدگی به کلیه جرایم کیفری است، مگر زمانی که قانون صلاحیت رسیدگی به پرونده را منوط به محکمه خاص دیگری نماید.

دادگاه انقلاب

این مرجع قانونی نیز باتوجه‌به حیطه کاری که در قانون برای آن مشخص شده، مسئول رسیدگی به یک سری جرایم کیفری همچون فساد فی‌الارض، محاربه، اقدام علیه امنیت، ترور، جاسوسی و… است.

دادگاه اطفال و نوجوانان

در این مرجع قضایی نیز همان‌طور که از نام آن پیداست، به پرونده جرایم کیفری اطفال و نوجوانان زیر ۱۸ سال که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند، رسیدگی می‌شود.

دادگاه نظامی

این محکمه قضایی مسئول رسیدگی به جرایم کیفری افراد نظامی، انتظامی افسران، مأموران و… است که درحال‌خدمت و یا در زمان خدمت وظیفه انجام داده‌اند.

مراجع صالح به رسیدگی جرایم کیفری

وظایف اصلی وکیل کیفری چیست؟

قبل از هرگونه اقدامی برای کمک از یک وکیل کیفری بهتر است از وظایفی که باید یک فرد قانون‌گذار به‌عنوان وکیل به آن متعهد باشد، مطلع شوید:

  • عقد قرارداد وکالت با موکل در برگه‌های وکالت‌نامه مخصوص وکلا و ارائه یک نسخه از آن به موکل
  • رسیدگی به پرونده موکل و اموری که در آن حیطه است من‌جمله:
  • ثبت شکواییه با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی
  • تجدیدنظرخواهی
  • واخواهی
  • فرجام‌خواهی و اعاده دادرسی نسبت به دادنامه کیفری و آرای صادره از محاکم قضایی مربوط به پرونده
  • ادعای جعل، انکار و تردید نسبت به اسناد ارائه شده توسط طرف مقابل دعوا
  • تقاضای کارشناس و تصدیق تعیین مصدق و کارشناس
  • انجام مصالحه و شرکت در جلسات رسیدگی به نیابت از موکل

وظایف اصلی وکیل کیفری چیست؟

ویژگی‌های وکیل کیفری چیست؟

یک وکیل کیفری به جز داشتن تخصص لازم در خصوص موضوعات و مسائل پیچیده کیفری، می‌بایست دارای برخی صفات و شرایط اخلاقی باشد:

  • وقت‌شناسی و داشتن صداقت
  • وجدان کاری داشته و فقط به منافع مالی خود در حل پرونده کیفری فکر نکند.
  • تبحر و تخصص لازم در انجام کار
  • فن بیان بالا و قدرت تجزیه‌وتحلیل قوی مسائل مختلف
  • داشتن دانش به‌روز در حیطه مرتبط با کار خود همچون پزشکی قانونی، اثر انگشت، کشف جعل و پلیس جنایی
  • آشنایی کافی به دانش‌های مربوط همچون علوم‌انسانی به‌خصوص دانش روان‌شناسی
  • درک درست از مسائل و قدرت پیش‌بینی آن
  • داشتن سوابق تحصیلی تکمیلی مرتبط و معتبر
  • قابلیت و توانایی پیداکردن اسناد و مدارک موثق
  • آشنا با بهترین روش پاسخگویی و دفاع در برابر ادعاهای مطرح شده

مزایای استفاده از وکیل کیفری

وکیل کیفری که در دسته وکلای دادگستری قرار دارد، قادر است به وکالت از موکل خود و بدون حضور او دادرسی کیفری انجام دهد. این مسئله در مورد پرونده‌ها و جرایم کیفری نیز صدق می‌کند.

باتوجه‌به پیچیدگی‌هایی که در این جرایم وجود دارد و موارد قانونی پیرامون آن، در چنین شرایطی تنها در مواقع لزوم نیاز به حضور متهم است. بعد از طی تحقیقات و مراحل اولیه بقیه کارها توسط وکیل‌مدافع کیفری انجام خواهد شد. از جمله مزیت‌های بارز در استفاده از وکیل کیفری در این شرایط، بررسی شکایت و جرمی که به موکلش نسبت‌داده‌شده است.

ضمن اینکه وکیل‌مدافع قادر به تجدیدنظر در مورد مجازات موکل خود نیز خواهد بود. دفاع بهتر در محاکم، چگونگی طرح شکایت، نوع شکایت، زمان طرح شکایت و ضمانت‌نامه‌های مربوط همه جزو مزیت‌های استفاده از یک وکیل خبره کیفری است.

مزایای استفاده از وکیل کیفری

مجازات‌های جرایم کیفری

مراجع قضایی که مسئول رسیدگی به جرایم کیفری هستند، با پرونده‌های همچون قتل، سرقت، تجاوز خرابکاری و دیگر جرایم کیفری تعیین شده در قانون روبرو هستند. تحت چنین شرایطی دادگاه بعد از بررسی شواهد و مدارک و احضار شاهدان و متهمان پرونده، تصمیم نهایی را در مورد اینکه متهم مقصر است یا نه را ارائه خواهد کرد.

چنانچه متهم مقصر باشد، بر طبق قانون تعریف شده دراین‌خصوص شامل جریمه، حبس، تعلیق مجازات و یا حتی اعدام خواهد شد. برای اطلاع از مسائل و جرائم حقوقی بهترین گزینه می‌تواند مشاوره با افراد خبره در این زمینه باشد. وب‌سایت دی یک سایت حقوقی است که با مراجعه به آن قادر به پاسخ بسیاری از سؤالات حقوقی خود خواهید بود.

استفاده از افراد متخصص در زمینه حقوقی در مواقعی که افراد مجبور به مراجعه به مراجع قضایی هستند، بسیار مهم و کاربردی خواهد بود. چرا که قانون و مسائل قانونی دارای پیچیدگی‌های خاصی است که افراد عادی قادر به استفاده از آن، بدون دانش و تخصص خاص خود نخواهند بود.

یکی از مسائلی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید، مسائل مربوط به جرایم کیفری است. در این شرایط برای پیشبرد بهتر پرونده‌های حقوقی بهتر است از یک وکیل کیفری مجرب و کارکشته دراین‌خصوص استفاده کنید.

سوالات متداول وکیل کیفری

ویژگی‌های یک وکیل کیفری چیست؟
  • وقت‌شناسی و داشتن صداقت
  • وجدان کاری داشته و فقط به منافع مالی خود در حل پرونده کیفری فکر نکند.
  • تبحر و تخصص لازم در انجام کار
  • فن بیان بالا و قدرت تجزیه‌وتحلیل قوی مسائل مختلف
  • درک درست از مسائل و قدرت پیش‌بینی آن
  • داشتن سوابق تحصیلی تکمیلی مرتبط و معتبر
  • قابلیت و توانایی پیداکردن اسناد و مدارک موثق

چنانچه فردی در جامعه مرتکب عملی شود که در قانون برای آن جرمی در نظر گرفته‌اند، در اصطلاح قانونی جرم‌انگاری انجام شده و به‌موجب آن عمل فرد در قانون، جرم شناخته شده و شامل مجازات خواهد بود که از آن تحت عنوان جرایم کیفری یاد می‌شود.

  • دادگاه کیفی یک
  • دادگاه کیفی دو
  • دادگاه انقلاب
  • دادگاه اطفال و نوجوانان
  • دادگاه نظامی